Corea del Nord podria tenir el seu primer sant canonitzat

Corea del Nord podria tenir el seu primer sant canonitzat després que el Vaticà ha reconegut oficialment la mort del Bisbe de Pyongyang, Mons. Francis Hong Yong-ho. El Bisbe havia desaparegut l’any 1949 a causa del conflicte entre les dues Corees. Molts cristians van haver de fugir de Corea del Nord. 166 sacerdots o religiosos van perdre la vida en poc més d’un any.

Poc després que es reconegués la mort del Bisbe, la Conferència Episcopal de Corea del Sud ha sol·licitat a la Congregació per les Causes dels Sants, l’obertura de la causa de beatificació de Mons. Francis Hong Yong-ho i 80 companys seus.

L’any 1949 el bisbe va ser empresonat, però l’anuari oficial del Vaticà el va continuar reconeixent com a cap de l’església a Pyongyang, tot i que també el reconeixia com a «desaparegut» fins a l’any 2013, ja que no se’n va saber res d’ell després de l’empresonament. Ara s’ha obert la causa de beatificació, convertint-se d’aquesta manera en un dels factors de la lluita de l’Església de Corea per la reunificació de la península.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!