Convocat oficialment el Jubileu Extraordinari de la Misericòrdia

Amb la publicació de la butlla Misericordiae vultus, el papa Francesc va convocar oficialment el dissabte passat el Jubileu Extraordinari de la Misericòrdia. Va ser ala tarda, a l’inici de les primeres vespres del II Diumenge de Pasqua, diumenge que sant Joan Pau II va voler que l’Església dediqués a la Divina Misericòrdia.

L’Any Sant s’obrirà el 8 de desembre del 2015, solemnitat de la Immaculada concepció, i es tancarà el 20 de novembre del 2016. Segons paraules del mateix Sant Pare, en aquest jubileu “podrem fer l’experiència d’obrir el cor a totes aquelles persones que viuen en les més contardictòries perifèries existencials“. I afegeix el papa Francesc: “L’Església és cridada a guarir encara més aquestes ferides, a alleugerir-les amb l’oli de la consolació, a embenar-les amb la misericòrdia i guarir-les amb la solidaritat i l’atenció deguda.”

En la butlla que ha escrit per convocar el Jubileu de la Misericòrdia, el Bisbe de Roma ha recordat que l’Any Sant és “un temps per canviar de vida“. “Aquest és el temps per deixar-se tocar el cor”. “Davant de tants crims comesos -ha dit també-, escolteu el clam de totes les persones depredades per vosaltres de la vida, de la família, dels afectes i de la dignitat. Continuar com esteu és només font d’arrogància, d’il·lusió i de tristesa. La veritable vida és una cosa molt diferent del que ara penseu. El Papa us ofereix la seva mà. Està disposat a escoltar-vos. Només cal que acolliu la crida a la conversió i us sotmeteu a la justícia mentre l’Església us ofereix misericòrdia.”

Francesc afirma que aquest Any Jubilar viscut en la misericòrdia “pot afavorir la trobada amb el judaisme i l’islam i amb les altres nobles tradicions religiones; fer-nos més oberts al diàleg per conèixer-les i comprendre-les millor”. Tot confiant els fruits d’aquest Jubileu a la Mare de Déu, el Sant Pare ha demanat que tota l’Església esdevingui “ressò de la Paraula de Déu“, i que mai no es cansi d’oferir misericòrdia, sempre pacient a l’hora de confortar i perdonar.

Alguns dels fragments més importants de la butlla papal van ser llegits l’11 d’abril passat, a la basílica de Sant Pere, per Mons. Leonardo Sapienza, protonotari apostòlic, tot just abans de la celebració de les primeres vespres de la Divina Misericòrdia. Podeu sentir l’àudio clicant aquí.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!