Convocada la Congregació General 36 dels jesuïtes

El pare general dels jesuïtes, Adolfo Nicolás, ha convocat oficialment la Congregació General 36. Començarà el 2 d’octubre del 2016 a la cúria general de Roma i la primera sessió plenària es farà l’endemà, 3 d’octubre, festivitat de sant Francesc de Borja. En aquesta congregació, el pare general presentarà la renúnia i si la congregació l’accepta, es triarà un nou successor.

La Congregació General és el màxim òrgan de govern de la Companyia de Jesús i només es convoca per tractar afers d’especial importància o per triar un nou superior general. Hi participaran jesuïtes d’arreu del món escollits per membres de l’orde.

A partir d’aquest moment es faran fins al 31 de juliol del 2015 les anomenades “Congregacions Provincials” prèvies a cadascuna de les províncies o demarcacions territorials en les quals es divideix la Companyia. Fins al començament de la Congregació General hi haurà un temps per a una preparació més a fons.

A la carta de convocatòria, el P. Nicolás exhorta tota la Companyia perquè s’esforci “en un procés de discerniment espiritual seriós i autèntic sobre la nostra vida i la nostra missió“, com una resposta a la invitació del Papa a una “renovació profunda per respondre a les moltes necessitats i grans esperances de l’Església i del món”.

També assenyala que “resulta providencial que comencem el camí que ens conduirà fins a la Congregació General 36 precisament quan s’inicia l’any dedicat a la Vida Consagrada”. El pare Adolfo Nicolás es refereix a la carta que el Pontífex ha escrit als religiosos i religioses on els anima, “a redescobrir l’alegria de la vida consagrada, recuperem el testimoni profètic que ‘desperta al món’, com a veritables ‘experts en comunió‘, per ‘sortir de nosaltres mateixos’ i ‘anar a les perifèries existencials‘”.

El P. Nicolás destaca que Francesc vol que els religiosos es qüestionin sobre el que Déu i la humanitat demanen: “Aquest és precisament el discerniment profund que nosaltres, com a Companyia, estem cridats a fer.”

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!