La Fundació Llegat Roca i Pi ha signat el 22 de març nous convenis de col·laboració amb més d’una trentena d’entitats socials, principalment de Badalona, amb l’objectiu de contribuir a l’acompanyament que fan a persones i famílies en risc d’exclusió social.

La col·laboració es realitza en el marc d’un Programa de convenis que concreta aportacions econòmiques de la Fundació Roca i Pi a les entitats amb la finalitat de reforçar la seva tasca.

A través d’aquests convenis anuals el passat any 2023 es va donar suport per poder acompanyar més de 13.500 persones. Aquest any 2024 s’han mantingut dins del programa de convenis la majoria d’entitats de l’any passat. La major part tenen seu a Badalona i també se n’inclouen algunes a Santa Coloma de Gramenet i Barcelona.

“Novament el major percentatge, concretament un 40%, es destina a infància i joventut d’acord amb les necessitats d’acompanyament a infants i joves en situació de risc d’exclusió social a Badalona. En aquesta línia hem incorporat aquest any entitats com Fundació JOV o ISOM”, destaca Mar Alsamora, cap d’Acció Social de la Fundació Llegat Roca i Pi. “El programa de convenis, a més d’infants i joves, contempla l’acompanyament a adults, gent gran, persones nouvingudes i persones amb discapacitat”, afegeix.

En total la Fundació Roca i Pi té previst aportar 538.500 euros, una xifra un 10% superior a la de l’any 2023.

Dinàmica de coneixença entre les entitats

Amb motiu de la trobada per fer efectiva la signatura de convenis, Roca i Pi ha organitzat una activitat de coneixença i d’intercanvi entre les entitats per afavorir sinergies en l’acompanyament de persones en situació de vulnerabilitat en l’entorn de Badalona.

M. Carmen Expósito, regidora de Serveis Socials de l’Ajuntament de Badalona, ha assistit a la trobada i agraït “la tasca i compromís de les entitats socials”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!