Coincidint amb la posada en marxa de la campanya Xtants 2022, amb la qual l’Església convida a posar la X a la declaració de la Renda, l’arquebisbat de Barcelona ha fet un pas més a l’hora de facilitar que els feligresos puguin personalitzar la seva contribució a l’economia de l’Església. De fet, a través de la pàgina web d’Església Barcelona, en l’espai que recull la informació bàsica de cadascuna de les més de 200 parròquies de l’arxidiòcesi (esglesia.barcelona/parroquia), s’ha habilitat un botó, situat al marge superior, que permet fer donatius específics a cada parròquia, com veiem en aquest exemple del santuari de la Mare de Déu de la Salut (Les Planes).

Les fitxes parroquials són una manera àgil i amena de trobar la informació bàsica de cada parròquia, com les dades de contacte, els horaris de missa i de despatx parroquial, l’enllaç a la pàgina web pròpia de la parròquia o el localitzador. S’hi suma ara la possibilitat de fer-hi un donatiu directe.

Finançament econòmic de l’Església

Com a conseqüència de la pandèmia, les col·lectes que es recullen a les misses van caure en picat, i malgrat que s’han anat recuperant, encara estan per sota del temps prepandèmia. Segons ha manifestat Joaquim Nubiola, un dels responsables de l’economia de la basílica de la Puríssima Concepció de Barcelona, “durant la pandèmia va baixar un 45% la recaptació de les misses, i encara que s’ha recuperat tímidament, ara estem en un 30% menys, cosa que certament ha suposat un cop molt fort a l’economia parroquial“.

Aquesta disminució se suma a l’encariment del preu de l’energia o de les matèries primeres: “Hem passat de 850 euros mensuals de la factura de la llum a 2.000 i de 150 euros mensuals de gas a 350“. “Estem donant voltes a com solucionar aquest problema, però està clar que haurem de seguir una política de menys depsesa energètica, menys llums encesos”, manifesta Nubiola.

Tot plegat coincideix amb la posada en marxa de la campanya Xtants 2022, amb la qual l’Església convida a posar la X a la declaració de la Renda.

Aquest any se subratlla que darrere de cada X de l’Església hi ha una història, persones amb noms, cognoms i rostres concrets que han trobat en l’Església una mà estesa quan les seves vides estaven trencades o a punt d’esclatar.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!