El dilluns 4 de setembre de 2023, a les 17h i dins dels actes de la setmana cultural de la Gala de Queralt, s’ha celebrat la 2a Trobada de la Gent Gran a la plaça de Viladomat de Berga. Aquest esdeveniment ha reunit molts avis procedents de diferents residències i centres de dia de la ciutat, així com aquells que també s’hi han acostat des de casa seva. Hem comptat amb la coral de Berga Residencial, la Coral Queraltina i l’Orfeó Berguedà que han delectat amb peces musicals com la Santa Espina, Himne dels Romeus o Verge Gentil, entre d’altres. Seguidament, s’ha fet un berenar popular i una mostra de danses tradicionals de Guatemala i el Senegal. La trobada en conjunt ha estat organitzada per l’Ajuntament de Berga a través de la Sra. Dolors Tous, juntament amb entitats i els capitans de Queralt.

Els capitans d’enguany vam pensar des del primer moment que era molt important incloure públic de totes les edats en aquests dies; per tant, volem fer partícips la gent gran d’aquestes activitats culturals. Per això, continuem amb el fil dels nostres antecessors, que ja van iniciar la 1a Trobada de la Gent Gran l’any passat, però enguany hi hem afegit una innovació molt queraltina: la presència de la Mare de Déu de Queralt durant tot l’esdeveniment, a la qual els avis han demostrat el sentiment filial i devot que senten per ella.

Mentrestant, al Santuari de Queralt, a les 18h, la missa i novena va ser oficiada per Mn. Marc Majà i Guiu, rector de Berga de 2012 a 2020 i l’actual Vicari general del bisbat de Solsona. Els berguedans que hi vam assistir vam quedar molt contents de retrobar-nos amb el berguedà d’adopció que va ser el nostre rector durant anys, així com aquells que no hi podien ser-hi presents de ben segur esperen i tots esperem tornar-lo a veure aviat al temple de la Madona de Queralt. La Mare de Déu va visitar la residència de les Germanetes de Berga.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!