Quan es compleix el primer any de la guerra a Ucraïna i milers de famílies continuen necessitant atenció urgent, sor Lucía Caram i el Pare Ángel presenten un nou repte solidari: #RetoHospitalDeCampaña.

L’objectiu és construir de forma urgent un hospital de campanya destinat a atendre de manera provisional i immediata els ferits en aquest conflicte bèl·lic.

Des de l’inici de la invasió, la Fundació del Convent de Santa Clara, dirigida per sor Lucía Caram, i Missatgers de la Pau, entitat liderada pel Pare Ángel, s’han abocat en l’acollida de refugiats i l’enviament d’ajuda humanitària al país. De fet, gràcies a la tasca de totes dues entitats, prop de 4.000 persones ja han estat ateses.

La campanya #RetoHospitalDeCampaña s’ha presentat dimarts 21 de febrer a Barcelona i ha comptat amb la participació de sor Lucía Caram, directora de la Fundació del Convent de Santa Clara; el pare Ángel, fundador i president de l’Associació Missatgers de la Pau; Dr. Yarouslau Compta, neuròleg ucraïnès de l’Hospital Clínic de Barcelona; i el testimoni d’un soldat ucraïnès que ha viatjat a casa nostra per rebre assistència mèdica després d’haver resultat ferit a la guerra.

“Ucraïna es dessagna. Ucraïna ha perdut una generació”

SOR LUCÍA CARAM (directora de la Fundació del Convent de Santa Clara”

“Ucraïna es dessagna. Ucraïna ha perdut una generació. Hi ha molts orfes, moltes vídues. Molts joves han mort al camp de batalla. Hi ha nombrosos ferits. Cada vida compta. Som membres de la mateixa família humana. Per això, el nostre repte més urgent és la construcció d’un hospital de campanya a Ucraïna”, ha manifestat sor Lucía Caram a l’acte de presentació de la campanya. I ha afegit: “No tenim por. El dolor i el sofriment dels ucraïnesos i ucraïneses ens dona molta força per tirar endavant aquest projecte.”

Per la seva banda, el pare Ángel ha dit que “hem de demanar tots plegats a Déu que s’acabi aquesta maleïda guerra”. S’ha adreçat particularment als mitjans de comunicació, als quals ha qualificat d'”àngels d’Ucraïna”, per tal que donin a conèixer aquesta campanya i tots els esforços que s’estan duent a terme “amb il·lusió i estimació” per atendre els ferits i els més vulnerables. Ha expressat que “cal continuar creient en Déu i ens els homes”.

Així mateix, el Dr. Yarouslau Compta (de pare català i mare ucraïnesa), que pertany a “la diàspora ucraïnesa”, ha afirmat que “no ens aturarem”. I ha lloat “l’esperit imbatible d’ajuda” de sor Lucía i del pare Ángel.

Foto de família de presentació del projecte solidari. Foto: Agustí Codinach

Tal com ha explicat sor Lucía, el dimecres 22 viatjarà a Kíiv amb el Pare Ángel fins al 26 per tal de concretar dades importants d’aquest hospital. Hi van en corredor humanitari, cosa que els permet acompanyar-hi 4 ferits i els seus familiars de tornada a casa.

Sor Lucía ha recordat que “el pare Ángel té la intenció de celebrar a Kíiv una missa pels que han perdut la vida en el conflicte bèl·lic i per demanar que arribi la pau”. També ha volgut posar en relleu la importància d’obrir corredors humanitaris.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!