Consol a les víctimes del tifó "Iolanda"

El Papa ha visitat Tacloban, la zona més afectada pel tifó Iolanda, que va assolar l’arxipèlag el 2013 i que va causar la mort de més de 7.000 persones. Una forta tempesta tropical amb pluja i vent ha obligat Francesc a retallar la visita. Tot i així, ha aconseguit celebrar una missa amb centenars de milers de supervivents abans de maxar cap a Manila.
El Pontífex s’ha posat un impermeable groc com els que duien els fidels. Ha deixat de banda l’homilia preparada i ha improvisat en espanyol un missatge personal de consol: “Quan vaig veure aquesta catàstrofe des de Roma, vaig sentir que havia de ser aquí. He vingut a dir-vos que Jesús és el Senyor i que Ell mai no ens abandona“.
“Pare”, va continuar, “em podran dir, a mi Déu em va defraudar perquè vaig perdre casa meva, la meva família, estic malalt. És veritat el que em dieu, i jo respecto els vostres sentiments, però miro Crist clavat i sé que des d’aquí no ens defrauda”.
El Papa ha assegurat que “molts de vosaltres ho vau perdre tot. No sé què dir-vos, però Déu sí que sap què dir-vos. Alguns de vosaltres vau perdre les vostres famílies, tot el que puc fer és restar en silenci i caminar amb tots vosaltres amb el meu cor silenciós“.
El que sí que ha demanat als filipins és que miressin Crist: «Ell és el Senyor i Ell ens comprèn perquè va passar per totes les proves i juntament amb Ell a la creu hi havia la Mare. Tenim una Mare, tenim Jesús, el nostre germà gran. No estem sols. I també tenim molts germans. En aquest moment de catàstrofe van venir a ajudar-nos i també nosaltres ens sentim més germans. Això és l’únic que puc dir-vos: perdoneu-me si no tinc altres paraules, però tingueu la seguretat que Jesús no defrauda.”
Francesc volia dinar amb supervivents del tifó i tenir una trobada amb religiosos, però el programa ha hagut de ser cancel·lat. Malgrat això, centenars de milers de persones han estat als carrers per veure el seguici papal mentre es traslladava de l’aeroport de Tacloban fins a la ciutat de Palo. En comptes de fer servir un cotxe tancat, el Papa s’ha traslladat en el papamòbil i s’ha aturat en diferents ocasions per beneir els nens. A Palo, ha mantingut una trobada breu amb 30 supervivents del tifó, a la residència de l’arquebisbe.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!