Congrés Internacional sobre les cartes de Santa Teresa

S’inicia avui a la Universitat de la Mística (CITes) d’Àvila una nova edició del Congrés Teresià Internacional, que enguany tractarà sobre les cartes de santa Teresa de Jesús. El P. Javier Sancho, director de la CITes, ha afirmat que s’esperen grans novetats en els estudis teresians. “Aquest congrés donarà moltes sorpreses -ha assegurat- ja que comptarà amb especialistes en diverses àrees: història, literatura, comunicació, art, psicologia, medicina, grafologia, teologia… sense oblidar la percepció des de la vida quotidiana dels monjos i monges carmelites.”

Dels ponents cal subratllar que, a més de comptar amb els principals experts teresianistes a escala internacional, com ara Maximiliano Herráiz o Secundino Castro, també intervindran experts en història, com Teófanes Egido o Silvano Jordano, i fins i tot en comunicació, per analitzar l’estil i les formes que tenia Teresa per relacionar-se amb els destinataris de les seves cartes.

Un dels aspectes més atractius del Congrés és la presentació d’una de les publicacions més recents i interessants per als especialistes teresians: un catàleg epistolar elaborat pel P. Tomàs Álvarez, que fa anys que explora les petjades dels petits i grans manuscrits teresians estesos arreu del món.

Durant el Congrés s’inaugurarà l’exposició itinerant Teresa a través del seu epistolari, que intenta apropar el visitant a la vida i obra de la mística espanyola. També es presentarà el I Premi Internacional Teresa de Jesús i el diàleg interreligiós. El guardó vol afavorir els estudis i assaigs que tinguin com a tema central la figura i doctrina de Teresa de Jesús i el seu paper en el diàleg i trobada amb altres religions.

Prop de 200 persones d’arreu del món assisteixen presencialment a Àvila al Congrés Internacional Teresià. No seran, però, les úniques, ja que es preveu que al voltant de 10.000 persones seguiran la trobada a través de la pàgina web i de les xarxes socials. El Congrés es transmet a través d’internet en quatre idiomes.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!