Congrés internacional sobre la Capella Sixtina

El director dels Museus Vaticans, Antonio Paolucci, ha presentat el congrés internacional La Capella Sixtina vint anys després: nova respiració, nova llum, que tindrà lloc del 30 al 31 d’octubre.

El congrés coincideix amb el 20è aniversari de la inauguració de la Capella Sixtina per Joan Pau II després de la restauració dels frescos de Miquel Àngel, que va anar a càrrec dels experts Fabrizio Mancinelli i Gianluigi Colalucci, i també amb el 450è aniversari de la mort del seu genial autor.

Durant el congrés s’informarà sobre el nou sistema de climatizació i il·luminació de la Sixtina, posada a punt en els darrers tres anys. Com ha dit Paolucci calia pel gran flux de visitants que rep la capella: més de sis milions anuals i fins a vint mil persones cada dia. “Calia una intervenció que garantís el recanvi d’aire, l’anul·lació de la pols i altres agents contaminants, el control de la temperatura i la humitat i un nivell acceptable d’anhídric carbònic que, a llarg termini, podien representar una amenaça per a la conservació de les pintures murals.”

També feia falta una nova il·luminació, lleugera i sense “envair” la complexa realitat iconogràfica, estilística i històrica de la Sixtina. D’aquesta manera es permet una observació tranquil·la però capaç de precisar amb detall “aquest gran catecisme que tres papes, Sixte IV, Juli II i Pau III, van voler desplegar a les parets i a la volta de la qual va ser sempre per a tots ‘la capella del món'”, ha dit el director dels Museus Vaticans.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!