Els propers dijous 18 i divendres 19 d’abril tindrà lloc a l’Ateneu Universitari Sant Pacià (Diputació, 231. Barcelona) el congrés internacional “Concili de Nicea (325). Història i recepció (I)”.

L’any 2025 es compliran 1700 anys de la celebració del concili de Nicea. Aquest concili va representar un canvi radical per a l’Església cristiana que s’havia estès per tot l’imperi malgrat la persecució a la qual havia estat sotmesa des dels seus inicis. És obvi que això planteja molts interrogants sobre la significació que va tenir aquest concili. És així que l’època antiga, l’època dels Pares de l’Església, sempre es divideix en un abans i un després de Nicea.

Durant dos dies, experts internacionals valoraran què va representar per a la vida de l’Església i quines conseqüències ha comportat per a la posteritat aquest concili, que va suscitar molts interrogants:

Com era l’església abans? Com es vivia la fe cristiana? Com va passar a ser després? Què va representar la fórmula de fe de Nicea per a l’Església? Quin paper va passar a tenir en l’Imperi? Com es va celebrar la litúrgia en la nova situació? Per què es van suscitar qüestions cristològiques de manera tan important? I les trinitàries? Quins canvis eclesiològics es van produir?

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!