El director de l’oficina de premsa vaticana, Matteo Bruni, ha confirmat les dates del viatge del Papa a Portugal per participar a la Jornada Mundial de la Joventut (JMJ), de l’1 al 6 d’agost.

Francesc arribarà a Lisboa el 2 d’agost i visitarà el santuari de Fàtima dissabte 5. Per segon cop el Papa es farà present al santuari marià. Ja el 2017, amb motiu del centenari de les aparicions de la Mare de Déu, el Pontífex havia visitat el santuari el 12 i 13 de maig.

Pel que fa a la JMJ, serà la quarta que presidirà el papa Francesc després de la del Brasil (2019), Cracòvia (2016) i Panamà (2019).

El lema per a la JMJ de Lisboa és “Maria s’aixecà i se n’anà de pressa (Lc 1,39)”, en relació amb la visita de Maria a la seva cosina Elisabet.

En un videomissatge adreçat a tots els participants, el Papa reitera la invitació a viure aquest esdeveniment: “Poseu-hi esperança perquè creixem molt en un dia com aquest. No ens adonem que les coses quedin dins, els valors que hem trobat queden dins, les relacions que hem tingut amb altres joves d’altres països, les trobades, tot queda dins.”

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!