La veritable naturalesa de l’espai i el temps. Aquest horitzó de pensament serà discutit en la conferència científica organitzada per l’Observatori Vaticà, a Albano Laziale, del 16 al 21 de juny, sota el tema Forats negres, ones gravitacionals i singularitats espai-temporals.

La conferència, centrada en l’actualitat de les intuïcions científiques de George Lemaître, representa un “terreny neutral” de comparació per a científics de diferents orientacions, ha explicat el jesuïta Guy Consolmagno, director científic planetari de l’Observatori Vaticà.

“L’objectiu és la veritat”, ha afirmat, subratllant la importància de contribuir contínuament a la recerca en la presa de consciència de tot el que encara no és possible saber.

En la conferència, amb el suport de l’Institut Nacional de Física Nuclear, els temes a discutir abasten des de la tensió els mesuraments de la constant de Hubble, fins a la naturalesa enigmàtica de les singularitats espai-temporals fins a les ones gravitacionals i la recerca de la gravetat quàntica i les seves connexions amb l’entrellaçament i els fonaments de la teoria quàntica.

A més dels 40 acadèmics participants, entre ells els premis Nobel Adam Riess i Roger Penrose, hi assistiran almenys 150 acadèmics connectats en línia.

Com explica el cosmòleg de l’Observatori Vaticà, el P. Matteo Galaverni, George Lemaître (sacerdot i professor de Física a la Universitat Catòlica de Lovaina), “va marcar una fita en els estudis sobre el tema en interactuar amb Einstein, fins i tot corregint el gran científic en alguns punts”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!