Gairebé 600.000 seguidors a YouTube. Més de 80.000 seguidors a Instagram. Més de 25.000 seguidors a Facebook. Quan el filòsof català Enric F. Gel va crear el canal “Adictos a la Filosofía” no esperava arribar a gaire gent. Avui els seus seguidors, tant a Youtube com a xarxes socials, es compten per milers, fet que el converteix en un dels principals divulgadors de la filosofia a escala mundial.

Doctor en Filosofia per la UB —amb una tesi sobre la influència actual dels fonaments metafísics de l’ètica en Aristòtil i Tomàs d’Aquino—, Enric F. Gel s’ha convertit en un divulgador de continguts tradicionals i contemporanis de la filosofia amb la virtut d’adaptar-se els codis de comunicació de les xarxes socials. D’aquesta manera, ha aconseguit generar interès per la filosofia a persones de tipologies molt diverses.

Dimarts 4 de juny, a les 18.30, imparteix a l’Ateneu Barcelonès la conferència Una evolució sense Déu: un problema per al realisme moral? Enric F. Gel parlarà de la seva especialitat: els conflictes metaètics que genera la creença en l’existència de Déu.

“Si Déu no existeix, tot està permès” és una frase atribuïda a Dostoievski, que relliga l’ateisme amb el relativisme moral. Per evitar aquesta conclusió, alguns proposen que el nostre sentit moral pot ser explicat sense problema per un procés evolutiu mancat de guia intel·ligent. Però, recentment, alguns filòsofs plantegen que hi ha una tensió oculta entre aquests tres elements (ateisme, evolució i realisme moral), que ens ha de portar a abandonar-ne o matisar-ne algun.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!