Els religiosos espanyols continuen amb el compromís de trobar vies de reparació i propiciar, amb els diferents camins de formació, que els abusos sexuals no tinguin cabuda en el futur.

Per seguir fent passes, la Conferència Espanyola de Religiosos (Confer) ha creat l’Oficina d’Entorns Segurs per estar a disposició de les víctimes i donar suport a les institucions religioses en els processos d’atenció, prevenció, intervenció i reparació.

La responsable de l’oficina és Gloria Rodríguez Díaz, psicòloga, amb una experiència àmplia d’organització, direcció i gestió de crisis. A més, ha estat la primera directora general de les consagrades de Regnum Christi.

Té més de vint anys d’experiència d’acompanyament humà i espiritual per al creixement de persones i comunitats, cercant potenciar els recursos de cadascú i introduint millores que possibilitin un major desenvolupament integral.

La Confer ja té habilitat el correu escucha@confer.es per posar-se al servei de les víctimes de qualsevol tipus d’abús

Són moltes les mesures de prevenció que els instituts religiosos estan tirant endavant per treballar i generar entorns segurs. Han fet un esforç en la presa de consciència de les seves responsabilitats, tot col·laborant estretament amb la justícia i amb els organismes tant civils com eclesials que ho han demanat.

La Conferència Espanyola de Religiosos, en el seu esforç per ser al costat de les víctimes d’abusos, desitja continuar demanant perdó i manté el seu compromís amb l’erradicació d’aquesta xacra: “El que ens importa, pel que fa als casos de passat i present, és atendre bé les víctimes amb processos de reparació, atenció psicològica necessària, etc.”

Des de la Confer s’assegura que “ens sentim profundament identificats amb el seu dolor i lamentem si en algun moment no hem actuat correctament”.

Els religiosos i religioses també reconeixen el paper de la premsa per ajudar a adonar-se de la dimensió i gravetat de la qüestió.

Les congregacions religioses que necessitin posar-se en contacte amb l’oficina poden escriure a: entornosseguros@confer.es.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!