“Aquest postgrau s’adreça a educadors de les escoles amb el desig de formar persones capaces de comprendre i treballar el fet religiós de manera interdisciplinària”, ha explicat la presidenta de la Fundació Vedruna Catalunya Educació, Montserrat Espinalt, en la presentació d’un nou postgrau en cultura religiosa.

A més, ha indicat Espinalt, “també està pensat per a un públic més general interessat a aprofundir en el coneixement religiós de la nostra societat”

Aquest postgrau està impulsat per la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) i la Fundació Vedruna Catalunya Educació, amb la col·laboració de l’Institut de Ciències Religioses de Vic i la Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya.

MONTSERRAT ESPINALT, Vedruna Catalunya Educació

“Volem que sigui un espai de trobada, de reflexió conjunta, un projecte obert que sumi veus diverses per contribuir a l’alfabetització religiosa del nostre país”

El postgrau comença el gener del 2023 i consta de 250 hores (en format en línia i presencial), repartides en cinc blocs: antropologia humana i realitat sociològica a Catalunya; Bíblia i tradició judeocristiana; art i expressió del fet religiós; diàleg interreligiós, i com entendre el fet religiós a l’escola avui.

En la presentació també ha intervingut el coordinador de Polítiques Corporatives de la UVic-UCC, Eduard Prats, el qual ha expressat la seva satisfacció per aquest nou postgrau i ha ressaltat “la col·laboració que des de fa molts anys tenim amb Vedruna Catalunya i que ara reforça amb aquest postgrau”.

EDUARD PRATS, Universitat de Vic

“El postgrau el forma un claustre molt potent de professors, tots de prestigi reconegut en aquesta àrea”

L’acte ha comptat amb la participació, a més, de la directora general d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, Yvonne Griley, que ha subratllat que “la nostra col·laboració és perquè un dels objectius d’Afers Religiosos és facilitar i aprofundir en el coneixement del fet religiós i la diversitat religiosa al nostre país”.

Griley ha posat èmfasi en el rigor acadèmic de la universitat i l’àmplia experiència educativa de Vedruna, i ha explicat que des del Govern aportaran coneixement, professorat i eines de diagnòstic com el baròmetre sobre la religiositat.

YVONNE GRILEY, Afers Religiosos de la Generalitat

“La societat catalana considera que és important conèixer aquesta pluralitat. El 72% dels enquestats estan a favor de donar als joves formació sobre les diferents religions al món”

En paraules de Griley, el postgrau ofereix “eines per poder entendre la diversitat que hi ha a l’aula. Això interessa a tots els professors, per facilitar que els joves també entenguin les diferències que hi ha entre ells i que s’expressin”.

Joan Callarisa (UVic) i Ramon Rial (Vedruna Catalunya) són els coordinadors d’aquest nou postgrau. Per a més informació: infofc@uvic.cat.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!