“M’uneixo per pregar pel descans etern de la difunta reina i per retre homenatge a la seva vida de servei incansable al bé de la nació i de la Commonwealth, al seu exemple de devoció al deure, al seu testimoni indestructible de fe en Jesucrist i a la seva esperança ferma en les seves promeses.”

Són les paraules del Papa en un telegrama de condol enviat al rei Carles III d’Anglaterra després de la notícia de la mort de la reina Elisabet II, on també assegura les pregàries per encomanar l’ànima de la reina a la bondat misericordiosa de Déu.

Francesc dedica un pensament al nou monarca d’Anglaterra perquè “Déu Totpoderós el sostingui amb la seva gràcia infal·lible en assumir ara les seves altes responsabilitats com a rei”.

Tristesa del cardenal Nichols

De la seva banda, l’arquebisbe de Westminster i president de la Conferència Episcopal d’Anglaterra i Gal·les, el cardenal Vincent Gerard Nichols, ha mostrat la seva tristesa per la mort de la regent: “El 21 d’abril del 1947, en el seu vintè aniversari, la princesa Elisabet va dir: ‘Declaro davant tots vosaltres que tota la meva vida, ja sigui llarga o curta, la dedicaré al vostre servei.’ Estem desconsolats per la nostra pèrdua, per la seva mort, i tan plens d’admiració per la forma infal·lible en què va complir aquesta declaració.”

El cardenal Nichols també expressa la seva gratitud per la vida d’Elisabet II i prega pel descans de l’ànima de la reina amb confiança “perquè la fe cristiana va marcar cada dia de la seva vida i activitat”.

L’arquebisbe de Westminster recorda les fortes conviccions de la reina, que sovint manifestava en públic. Segons el purpurat, “aquesta fe ha estat una inspiració per a mi, i estic segur que per a molts. La saviesa, l’estabilitat i el servei que va encarnar constantment, sovint en circumstàncies de dificultat extrema, són un llegat brillant i un testimoni de la seva fe”.

Els ciutadans mostren la seva tristesa davant del palau de Buckingham.

Missatge del cardenal Omella

L’arquebisbe de Barcelona i president de la Conferència Episcopal Espanyola, el cardenal Joan Josep Omella, ha enviat una carta al cardenal Nichols on expressa “el meu sentiment de dolor per aquesta pèrdua tan lamentable i la pregària i esperança que brolla de la fe que compartim”.

Igualment ressalta el testimoni “admirable d’entrega generosa i fidel al servei del bé comú” de la reina Elisabet. Juntament amb tots els bisbes espanyols “ens unim a la seva pregària davant el Déu de la vida pel descans etern de la seva ànima. També demanem perquè concedeixi a tot el seu poble en aquests moments de dolor, el consol i l’esperança”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!