“Nosaltres, jesuïtes, reiterem el nostre compromís de no romandre en silenci. És inacceptable que, malgrat els intents, gairebé sis mesos després de l’actual ronda de conflicte, ningú no hagi estat capaç d’aturar la matança.” És el que diu el comunicat No podem callar!, en el qual la Companyia de Jesús demana la fi de la guerra a Gaza.

Els jesuïtes denuncien que “ara som testimonis de la fam i la propagació de malalties a Gaza” i esmenten que, des del 7 d’octubre, “els bombardeigs massius israelians sobre la Franja de Gaza i l’ofensiva terrestre, que han deixat en runes la major part de la Franja”, han ocasionat la mort de 32.000 palestins i 1.800 israelians.

Per això, el comunicat expressa que “l’elecció de la mort sobre la vida, de la venjança sobre la reconciliació, de la injustícia sobre la justícia, de l’interès propi sobre la relació, de la violència sobre el diàleg és una elecció i no un destí predestinat. Es poden triar altres opcions”.

“És vergonyós que ningú no hagi estat capaç de demanar comptes als bel·licistes”, lamenten els religiosos, i s’uneixen a les peticions del Papa, “el qual ha advertit en moltes ocasions: ‘La guerra és una derrota! Tota guerra és una derrota’”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!