L’equip directiu del Col·legi Claret de Barcelona ha fet públic un comunicat arran que una exalumna de l’escola hagués manifestat que va viure una situació de molta incomoditat per una actuació que considera inapropiada per part d’un professor de l’escola.

Davant d’aquesta comunicació, l’escola ha actuat immediatament aplicant el protocol establert i ha apartat preventivament el professor de l’escola i del contacte amb l’alumnat i ha posat el fet en coneixement de la Fiscalia.

Sense prejutjar ningú, l’equip directiu confirma “la màxima determinació a col·laborar en l’aclariment dels fets. El Col·legi està compromès en la defensa i en la protecció dels infants. Hem apostat per una educació integral en tots els aspectes emocionals i afectius”.

Des de 2016 l’escola fa diversos tallers de la Fundació Vicki Bernadet a Primària, ESO i Batxillerat sobre la prevenció dels abusos i en breu es començarà un projecte per estendre-ho a l’etapa d’Infantil.

El nostre compromís d’investigar i prendre les mesures pertinents davant de qualsevol cas que pugui afectar la nostra escola és ferm

L´única manera de procedir és amb transparència i honestedat, reafirmant el principi de tolerància zero enfront les actituds inadequades però també el respecte a la presumpció d’innocència, afirma el comunicat.

El Col·legi té a disposició de tota la comunitat educativa l’adreça de correu prevenim@claretians.cat per atendre els dubtes i preocupacions en relació amb aquestes situacions.

Aquesta adreça de correu està atesa per Xavier Puigdollers, una persona experta i qualificada, externa al Col·legi, que està vinculat a entitats socials i d’atenció a la infància i és president de la Comissió del Dret de les Persones amb Discapacitat del Col·legi de la Advocacia de Barcelona (ICAB).

Ha estat president de la Secció dels Drets de la Infància i l’Adolescència del Col·legi de l’Advocacia i ha col·laborat amb diverses institucions en temes vinculats a la protecció a la infància. A més d’atendre a tothom que se li adreci, l’equip directiu ha demanat al senyor Puigdollers que col·labori amb el Col·legi en l’aclariment dels fets i ens assessori en totes les actuacions destinades a la prevenció, revisió i millora, si s’escau, dels protocols.

Com afirma el comunicat, “no volem prejutjar ningú i respectem la presumpció d’innocència però ens dol profundament el patiment que aquesta situació implica per a les persones afectades. Per això volem posar-hi tot de la nostra part per atendre i confortar, en la mesura del possible, aquest patiment. Manifestem la ferma determinació de fer front i resoldre les dificultats i continuar millorant i esforçar-nos encara més per garantir la seguretat i el benestar de l’alumnat a l’escola”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!