Per compensar part de la petjada ambiental generada per totes les activitats que impliquen l’organització de la Jornada Mundial de la Joventut (JMJ) Lisboa 2023, es proposen diferents iniciatives per sensibilitzar tothom, tenint present que “el medi ambient és un bé col·lectiu, patrimoni de tota la humanitat i responsabilitat de tothom” (LS 95).

La JMJ Lisboa 2023 ha llançat el repte de plantar arbres arreu del món i ja ha donat lloc a diferents plantades per part de grups i diòcesis de diferents països.

Es poden veure totes les localitzacions i dades relatives a aquesta iniciativa en un mapa interactiu disponible AQUÍ.

A més, les trobades preparatòries de la JMJ desafien els joves a debatre sobre els grans temes llançats pel pontificat del papa Francesc com l’ecologia integral, que reflexiona sobre l’encíclica Laudato Si’.

Com explica el responsable del Moviment Laudato Si’ a Portugal, António Salcedo, “l’encíclica Laudato Si’ és una invitació del papa Francesc a totes les persones de bona voluntat a tenir cura de la nostra Casa Comuna i ha estat un dels grans pilars per al desenvolupament de l’àrea de sostenibilitat a la JMJ”.

La Jornada Mundial de la Joventut de Lisboa busca formar els seus col·laboradors i voluntaris sobre la cura de la Casa Comuna, a més de col·laborar amb diferents institucions per sensibilitzar els joves.

La JMJ 2023 ha adoptat la sostenibilitat com un els eixos principals de la seva acció. Per això, té tres objectius: sostenibilitat financera amb l’ús adient de materials i recursos; la sostenibilitat social, treballant per la fraternitat universal, i la sostenibilitat mediambiental, tenint cura i reduint l’impacte que aquesta trobada tindrà per al medi ambient.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!