Compromís amb els infants més necessitats

Fa més de trenta anys que la Fundació Pere Tarrés organitza la campanya «Ajuda’ls a créixer-Cap infant sense colònies», que té com a objectiu primordial becar les activitats d’estiu per a infants de famílies sense recursos i en risc d’exclusió social. I és que un de cada quatre infants a Catalunya viu per sota del llindar de la pobresa.

Les dificultats de les famílies per fer front al dia a dia com a conseqüència de la crítica situació econòmica actual provoca que les activitats de lleure siguin una de les primeres renúncies que han de fer. «Fomentar espais de participació amb un caràcter inclusiu, garantir que aquells que es troben en una situació de vulnerabilitat social puguin tenir accés a les activitats d’educació en el lleure i promoure aquestes activitats com a accions bàsicament educatives per a tots els infants, adolescents i joves que hi participen són també altres finalitats de la campanya», explica Maria Valencia, presidenta del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans de la Fundació Pere Tarrés.

L’estiu és l’època en què la situació és torna més complicada. «Són infants que estan en xarxes d’atenció com l’escola, centres oberts, menjadors… però a l’estiu aquests recursos minven i els infants passen més temps sols a casa o al carrer, sense la supervisió d’un adult responsable», constata Maria Valencia. Poder anar de colònies o a un casal d’estiu esdevé una necessitat, ja que «les activitats d’estiu es realitzen en un entorn tranquil i estructurat on el nen o la nena es pot relacionar amb altres infants», observa Valencia.

Podeu llegir tot l’article descarregant-vos-el en PDF

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!