jesuites-centre-america.

El govern nicaragüenc de Daniel Ortega ha dissolt la Companyia de Jesús i ha decidit expropiar-ne el patrimoni al país centreamericà.

Els jesuïtes no podran treballar a Nicaragua i els seus béns mobles i immobles, així com les institucions educatives, entre les quals s’inclou la Universitat Centreamericana (UCA), ja decomissada, passaran a mans de l’Estat nicaragüenc.

Davant d’aquests fets, la Província Centreamericana de la Companyia de Jesús ha publicat un comunicat on lamenta que aquesta decisió s’ha pres “sense que consti que s’hagin fet els procediments administratius establerts per la llei”.

Com ha passat en la majoria dels més de tres mils casos similars duts a terme pel règim d’Ortega des del 2018, els jesuïtes denuncien que “aquest acord ministerial s’ha dut a terme sense donar oportunitat a la legítima defensa per part dels jesuïtes, i sense que hi hagi una instància judicial imparcial que jutgi i freni aquests abusos d’autoritat, totalment injustificats i arbitraris”.

El comunicat lamenta aquesta nova agressió i la considera “emmarcada en un context nacional de repressió sistemàtica”, qualificada com a “crims de lesa humanitat” pel grup d’experts en drets humans sobre Nicaragua, conformat per les Nacions Unides.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!