Commocionat per l’atac armat succeït en dues parròquies d’Algesires, que ha causat la mort del sagristà d’una d’elles i ha ferit de gravetat el rector de l’altra, així com almenys dues persones més. Prego per les víctimes d’aquesta atrocitat i pels seus familiars.”

Amb aquest tuit reaccionava el president de la Conferència Episcopal Espanyola i arquebisbe de Barcelona, el cardenal Joan Josep Omella, a l’agressió violenta que ha tingut lloc aquest dimecres al vespre a dues esglésies d’Algesires (diòcesi de Cadis i Ceuta).

En aquest atac ha estat ferit el sacerdot salesià encarregat de la capella de Sant Isidre, ja fora de perill, i assassinat el sagristà de la parròquia de Ntra. Sra. de la Palma.

En un comunicat la diòcesi de Cadis i Ceuta expressa el suport i proximitat als familiars i amics del sagristà, “molt estimat a la parròquia i a la ciutat, per la seva entrega i afabilitat amb tothom, alhora que elevem la nostra pregària pel seu repòs etern”.

El missatge diocesà també referma la “nostra condemna més ferma a la violència contrària a la voluntat de Déu i a l’ensenyament de l’Església que altera la convivència pacífica desitjada per la immensa majoria de la població i que pertorba profundament la vida social”.

De seguida que s’ha sabut la notícia, el bisbe diocesà, Mons. Rafael Zornoza, s’ha presentat al lloc dels fets. Ha agraït a les autoritats la col·laboració per aclarir els fets i ha animat els fidels, el clergat, la família salesiana i el poble d’Algecires a viure aquests esdeveniments “amb fortalesa evangèlica”.

La comunitat salsiana a Algesires ha informat que el salesià Antonio Rodríguez Lucena, vicari parroquial de Maria Auxiliadora estava celebrant l’eucaristia de les 19.00 a la capella de Sant Isidre, quan ha resultat ferit amb arma blanca per un atac produït a l’interior del temple. La Policia Nacional ha detingut una persona després d’identificar-la com a presumpta autora de les agressions als temples de Sant Isidre, la Palma i la capella d’Europa.

De la seva banda, l’arquebisbe de Sevilla i president de la Provincia Eclesiàstica de Sevilla, Mons. Josep Àngel Saiz, ha escrit un missatge al seu compte de Twitter on prega per el repòs etern de la víctima mortal i la recuperació dels ferits, i condemna amb fermesa l’atemptat: “Fem una crida a treballar tots units per construir un món de pau.”

Missatge de la Conferència Episcopal

També la Conferència Episcopal Espanyola ha fet pública una nota on expressa la proximitat, afecte i consol als familiars de les víctimes i la “condemna més ferma de tota forma de violència, que no pot tenir lloc a la societat en la qual vivim”.

Com a creients, diu el text, “demanem al Déu de la misericòrdia i de la pau que ompli d’esperança els cors de les víctimes i guareixi els ferits, acompanyi l’Església i la societat en la recerca de la pau i converteixi els cors de les persones violentes”.

Condemna de les comunitats islàmiques

De la seva banda, la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya i la Federació del Consell Islàmic de Catalunya han condemnat l’atac, “un acte violent i macabre, acció criminal i covard“, i han mostrat el seu suport a les família de la víctima mortal i la solidaritat amb els catòlics “davant d’aquests terribles crims“.

En un manifest constaten que aquesta agressió “és una violació als nostres valors religiosos i humans. També fem una crida a tots els que creiem en la justícia, en la democràcia i en la pau a estar més units per continuar treballant pel bé comú de la humanitat i de la pau i de les nostres comunitats rebutjant l’odi, la intolerància i tot tipus de radicalismes o extremismes violents“.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!