Commoció a l’arquebisbat de Los Angeles per l’assassinat per ferida de bala del seu bisbe auxiliar David O’Connell. El cos ha estat descobert dissabte a la tarda, hora local, al suburbi de Hacienda Heights. Segons fonts de la investigació, la mort ha estat un homicidi a càrrec de Carlos Medina, de 65 anys i marit de la majordoma del bisbe O’Connell. No està clar el motiu de l’assassinat, però podria estar relacionat amb una disputa causada per un deute econòmic.

L’arquebisbe de Los Angeles, Mons. José H. Gomez, ha fet públic un comunicat en què expressa la seva commoció i tristesa per la mort inesperada del bisbe auxiliar David O’Connell: “Era un pacificador amb cor envers els pobres i els immigrants, i sentia passió per construir una comunitat en què s’honorés i protegís la santedat i la dignitat de tota vida humana”.  

“Sentia passió per construir una comunitat en què s’honorés i protegís la santedat i la dignitat de tota vida humana”

“Com a sacerdot i més tard com a bisbe aquí a Los Angeles durant quaranta-cinc anys, el bisbe Dave era un home de profunda pregària que sentia un gran amor envers la Nostra Santíssima Mare”, destaca l’arquebisbe de Los Angeles.

El bisbe O’Connell, de 69 anys, era fill de Cork, a Irlanda. Va estudiar Teologia a l’All Hallows College de Dublín, i va ser ordenat sacerdot per a l’arxidiòcesi de Los Angeles el 10 de juny del 1979. El papa Francesc el va nomenar bisbe auxiliar de Los Angeles el 21 de juny del 2015.

A prop del lloc de la mort, els fidels han encès espelmes i han resat el rosari.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!