Sota el lema “Prova bé a tothom” les organitzacions de la Coordinadora Estatal de Comerç just se sumen al Dia Mundial del Comerç Just aquest dissabte 11 de maig.

Amb aquesta jornada recorden els consumidors que els productes de Comerç Just protegeixen els drets humans i el medi ambient. De cara a les eleccions europees reclamen als partits polítics una aplicació ambiciosa de la directiva aprovada que responsabilitza les empreses dels seus impactes negatius en les persones i el medi ambient a qualsevol lloc del món on es faci la producció.

Pobresa, condicions de treball inhumanes, preus molt per sota de costos, salaris miserables, explotació infantil o desforestació són algunes de les problemàtiques que s’amaguen rere productes tan quotidians com el cafè, el te, el sucre, el cacau, la roba o els articles de cura personal, que han estat analitzats a l’informe El Comerç Just prova bé a tothom.

Aquests articles tenen en comú una cadena de desigualtat: el conreu de les matèries primeres es fa principalment a països d’Amèrica Llatina, Àsia o Àfrica, mentre que la major part del seu valor afegit i ingressos milionaris queden circumscrits al nord global repartits entre unes poques empreses multinacionals.

En aquest Dia Mundial del Comerç Just, les organitzacions animen la ciutadania a participar en la campanya de xarxes socials #LeSientaBienATodoElMundo i a conèixer més sobre el Comerç Just a través de la web www.lesientabienatodoelmundo.org.

A l’Estat espanyol, en el darrer any les vendes de Comerç Just han superat els 146 milions d’euros, majoritàriament gràcies a productes alimentaris. El tèxtil en l’últim exercici ha augmentat la facturació en un milió d’euros.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!