Aquest dissabte arrenquen les colònies i els casals d’estiu de la Fundació Pere Tarrés. Així ho ha anunciat la mateixa entitat, que donarà el tret de sortida a les activitats de lleure d’estiu amb les colònies del Centre d’Esplai Trencaclosques (Barcelona). Uns 60 infants de diferents edats es trobaran a la seu per sortir plegats en autocar cap a la casa de colònies on conviuran una setmana.

El gruix dels casals i colònies obriran el dimarts 25 de juny, quan es posaran en marxa també totes les xarxes de centres socioeducatius que coordina la Fundació Pere Tarrés, a través del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans. En total, amb les inscripcions encara obertes, es calcula que uns 35.000 infants i joves participaran des d’aquest cap de setmana i fins a la primera setmana de setembre en prop de 700 activitats de lleure, unes xifres similars a les d’estius anteriors.

El repte climàtic, l’eix pedagògic de les activitats 

Com ha recordat l’entitat, la sensibilització sobre el repte climàtic centrarà l’eix pedagògic de les diferents activitats d’aquest any. Per fer-ho, els casals estructuraran les seves activitats al voltant d’una història vinculada a la necessitat de preservar els boscos com a pulmons naturals del planeta, i totes les activitats incorporaran una mirada sostenible i aprofitaran les situacions del dia a dia per conscienciar els infants i joves sobre l’ús raonable dels recursos naturals. 

A més, tot i que les darreres pluges ens permetran encarar un estiu sense restriccions, els casals i les colònies replantejaran alguns dels jocs o moments del dia per tal de reduir i reutilitzar el consum d’aigua.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!