Comencen a Torí els actes del bicentenari del naixement de Sant Joan Bosco

El pròxim 16 d’agost s’obre a Torí el bicentenari del naixement de Sant Joan Bosco, el fundador de la Família Salesiana. El bicentenari acabarà a l’agost del 2015, quan se celebrin els 200 anys del naixement del Sant dels joves. El Rector Major dels salesians, el sacerdot espanyol Ángel Fernández Artime, ha explicat que «el bicentenari del naixement ens porta a tots a un camí de fidelitat a la mateixa crida que ell va sentir i que va traduir a la seva vida. Un any de festes per aquell regal que és Don Bosco per a l’Església i la seva Família».

Hi ha 30 grups salesians al món entre congregacions religioses masculines i femenines, instituts seculars, associacions de laics que neixen del carisma de Don Bosco i es dediquen a l’educació i l’evangelització dels joves. Són presents a 132 països.

La celebració d’aquest bicentenari de Don Bosco no és, en paraules del rector major, «una acumulació i successió de festes, sinó més bé, una oportunitat per fer més viu el carisma, i fer a Sant Joan Bosco tan actual com sempre entre els joves». Aquests actes tindran lloc al llarg de l’any a cada un dels països on tenen presència els salesians.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!