Comença la VII Setmana Bíblica sobre “Déu és Amor”

Un any més, i ja en van set, l’Escola d’Animació Bíblica de Barcelona (EABB) organitza una Setmana Bíblica, del 22 al 29 de novembre, amb el tema Déu és Amor. L’EABB va néixer fa deu anys com a servei als grups bíblics i a tota persona interessada en la Paraula de Déu. Dins d’aquest servei s’inclouen activitats com ara recessos, presentacions de llibres, convivències i la Setmana Bíblica amb un tema central. La majoria de les activitats de la Setmana Bíblica tenen lloc a la parròquia de Nostra Senyora de la Medalla Miraculosa de Barcelona, tret de dos actes que acull la Llibreria Paulines.

Quique Fernández, coordinador de l’EABB, explica que es tracta «d’un cop l’any, fer un veritable “banquet” de la Paraula, tant per la concentració d’actes en una setmana com per la proposta qualitativa dels ponents. És com regalar-se un “màster” en Bíblia». Com assegura Fernández, aquesta setmana està pensada per a «tot el poble fidel, per a tots els qui caminem rere les petjades de Jesús de Natzaret de la mà de la seva Església. Ningú no trobarà disquisicions exegètiques impossibles d’entendre». Al contrari, el que pretén aquesta Setmana Bíblica «no es fer un “congrés de gent entesa”, sinó més aviat oferir el que ens és propi de l’animació bíblica: una “escola que ajudi a entendre per ajudar a viure”».

«Enguany, en el marc d’un Sínode per a la Família marcat extraordinàriament per la misericòrdia, ens ha semblat que era l’any per a aquest tema: Déu és Amor», comenta Quique Fernández. Aquesta activitat de l’EABB és multigeneracional, ja que ofereix actes per a joves i també infants. Al mateix temps és una cita interdisciplinària, ja que abraça diverses modalitats: taules rodones, conferències, pregària jove, concerts, dinàmiques infantils…

Cal destacar especialment la presentació del quadern Biblia y Pastoral, el dimarts 25 de novembre a la Llibreria Paulines de Barcelona, a les 19.00, amb la presència de Núria Calduch-Benages, en el seu primer acte a Catalunya després d’haver estat nomenada membre de la Pontifícia Comissió Bíblica.

En aquests set anys, els participants de la Setmana Bíblica han estat diversos i de nivell. Entre altres, podem assenyalar Jordi Sánchez-Bosch, Salvador Pié, Josep M. Rovira-Belloso, Juan Chapa, Claustre Solé, Jordi Latorre, Josep Otón, Begoña Palau, Ampar Gómez… que han ajudat a «aportar des de l’animació bíblica propostes de creixement espiritual al voltant de temes como ara Jesús de Natzaret, Maria, la fe o sant Pau», apunta Quique Fernández.

El coordinador de l’Escola d’Animació Bíblica de Barcelona creu que «potser vivim l’època de més set i més gran recerca per sadollar aquesta set. És evident que molts no acaben d’encertar el lloc on trobar la veritable aigua de vida, ni tampoc els qui administrem alguns “pous” no sabem mostrar la frescor i transparència d’aquesta aigua de vida». Per això, assegura que «ens trobem davant d’aquest repte i la Setmana Bíblica intenta ser una proposta per canalitzar l’aigua viva de la Paraula».

Podeu trobar consultar tot el programa aquí.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!