Comença la renovació de la Conferència Episcopal Espanyola

La Conferència Episcopal Espanyola celebra des d’avui i fins divendres la seva Assemblea Plenària número 103. El més destacat de la reunió és la renovació de tots els càrrecs per al proper trienni, amb l’única excepció del de secretari general, que es va votar al novembre per un període de cinc anys. Demà dimecres els bisbes elegiran, per votació, el nou president de l’organisme en substitució del cardenal Antonio María Rouco, que esgota els seus mandats i, a més, té la renúncia presentada al Papa des de fa gairebé tres anys com a arquebisbe de Madrid per edat.

A més del president i el vicepresident, la Conferència Episcopal elegirà també els membres del Comitè Executiu i els presidents i membres de totes les comissions episcopals, subcomissions, Junta d’Afers Jurídics i Consell d’Economia.

El cardenal Rouco obrirà la plenària a les 12 del migdia, després de presidir a partir de les 10 del matí una missa per les víctimes dels atemptats de l’11-M coincidint avui amb el desè aniversari. Després del discurs inaugural del president sortint i abans de les eleccions, els bisbes repassaran les activitats i el funcionament de la Conferència Episcopal durant el trienni que ara s’acaba, i després de tot el procés de renovació de càrrecs, els nous membres de les comissions faran dijous les primeres reunions.

D’altra banda, l’assemblea episcopal estudiarà i segurament aprovarà la Instrucció Pastoral sobre els Catecismes d’Iniciació Cristiana i analitzaran la situació del pla pastoral vigent 2011-2015, a la llum de l’exhortació apostòlica Evangelii gaudium del papa Francesc. També es presentarà un programa de l’episcopat per a la celebració, l’any vinent, del cinquè centenari del naixement de santa Teresa de Jesús.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!