Orgue Lleida

El 3 de maig passat van començar els treballs per instal·lar un nou orgue a la catedral de Lleida. Com han explicat des del mateix bisbat, l’instrument es muntarà durant el proper mes i mig a l’espai que ja havien ocupat els anteriors orgues, sobre la porta lateral que queda a l’esquerra de l’altar, i està previst que es pugui inaugurar a la tardor. 

Un orgue alemany

El nou orgue data del 1974, i substituirà el que hi havia des del 1958, que havia deixat de funcionar des de fa deu anys. L’instrument, que s’ha aconseguit gràcies a la col·laboració amb la casa alemanya d’orgueneria Klais Orgelbau, té unes dimensions que encaixen perfectament per omplir l’espai sonor de la catedral. Com ha comunicat el bisbat de Lleida, es tracta d’un orgue amb tubs d’estètica neobarroca alemanys, ideal per a la interpretació històrica de música de Johann Sebastian Bach i altres autors d’Europa del nord. La seva alçada en el punt més alt és de 9 metres i té un pes de 13 tones. 

Un cop finalitzat el muntatge, es passarà a una segona fase d’un mes i mig en la qual s’harmonitzarà i s’afinarà l’orgue, perquè d’aquesta manera, es pugui inaugurar i tingui un ple rendiment el mes d’octubre. 

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!