Comença la campanya "Una sola família humana

El 10 de desembre, Dia Internacional dels Drets Humans, té lloc el llançament mundial de la campanya Una sola família humana, aliments per a tothom. Es tracta d’una iniciativa auspiciada pel papa Francesc i duta a terme per la Confederació Càritas internacional amb l’objectiu d’acabar amb la fam per al 2025.

A l’Estat espanyol, Càritas i Mans Unides han decidit sumar esforços i col·laborar de manera fraterna en la posada en marxa d’aquesta campanya en l’àmbit nacional. D’aquesta manera, les dues entitats se sumen a l’onada mundial de pregària convocada per Càritas internacional i que recorrerà tot el planeta al llarg de la jornada.

La implementació del dret a l’alimentació als països en els quals no està garantit és una mesura fonamental per eliminar la fam al món. Dins de la campanya s’elaborarà un avantprojecte de llei per promoure el dret a l’alimentació, que serà remès als Governs nacionals de cada país perquè l’adoptin. En el marc de la campanya, a més, també s’advocarà davant les Nacions Unides per aconseguir la realització d’una sessió sobre el dret a l’alimentació durant l’Assemblea General del 2015.

Dins de cada país, s’identificaran una sèrie d’objectius nacionals que abordin els temes de la pobresa en els seus territoris com, per exemple, el malbaratament d’aliments i la promoció de l’horticultura, o fent accions d’incidència davant dels mateixos Governs.

La campanya Una sola família humana, aliments per a tothom es basa en el principi que qualsevol canvi real ha d’originar-se primer, i sobretot, en nosaltres mateixos i en la nostra capacitat de veure el rostre de Jesús en qui pateix gana.

Per a més informació, cliqueu aquí.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!