El prefecte del Dicasteri per a les Esglésies orientals, el cardenal Claudio Gugerotti, recorda els dolors i les necessitats que travessen els cristians a Terra Santa i en altres països del Pròxim Orient, i fa una crida a ser generosos i comprensius en la col·lecta per Terra Santa que té lloc, com cada any, Divendres Sant. Enguany amb el lema “Terra Santa continua patint”.

A Terra Santa, afirma el cardenal, molts cristians abandonen els llocs “on els seus pares i mares van pregar i testimoniar l’Evangeli. Ho deixen tot i fugen perquè no veuen esperança”.

Els cristians de l’Iraq, de Síria, del Líban i de molts altres països, subratlla el prefecte, fan una crida d’ajuda. Per això, el cardenal Gugerotti vol que el seu clam“no quedi sense ser escoltat (…) perquè s’hi quedin i no es perdin en el món desconegut d’un Occident, tan diferent dels seus sentiments i de la seva manera de testimoniar la fe”.

CLAUDIO GUGEROTTI, prefecte Dicasteri per a les Esglésies orientals

“Si marxen, si deixen els seus petits negocis a Jerusalem i Palestina pels pelegrins que ja no hi van, Orient perdrà part de la seva ànima, potser per sempre”

El purpurat insta a la solidaritat i expressa “a les Esglésies locals, als franciscans, als nombrosos voluntaris de la caritat, veritables fills de la pau, testimonis del Príncep de la Pau, l’agraïment del papa Francesc, així com a tots vosaltres per la vostra pregària i contribució per Terra Santa i per tots els que hi viuen”.

La Custòdia de Terra Santa va ser fundada per sant Francesc d’Assís el 1217 i encomanada pel papa Climent VI als franciscans el 1342. És present avui a Israel, Palestina, Jordània, Egipte, Síria, Líban, Xipre i Rodes.

Hi estan compromesos 270 franciscans de 41 nacions. Hi col·laboren 62 Comissaries de Terra Santa, en 41 nacions i més de 150 religioses de diverses congregacions.

Custodia els llocs evangèlics en 55 santuaris, alguns d’ells sota l’autoritat de cristians ortodoxos, musulmans o hebreus; exerceix la pastoral en 24 parròquies i 79 esglésies; dirigeix l’activitat educativa en 15 escoles, 3 centres de formació professional, i cada any atorga 525 beques d’estudi per a universitaris.

Sosté l’activitat social amb més de 630 habitatges per a famílies necessitades, 5 hospitals per a malalts i nens orfes, 6 cases noves per acollir pelegrins (més de 500 places d’allotjament) i 1.100 llocs de treball en diverses activitats. A Síria ha reconstruït 1.300 cases per a famílies amb necessitat.

Promou l’acció cultural, científica i ecumènica des de la Facultat de Teologia bíblica i arqueològica; l’Estudi Teològic jerosolimità; el Centre d’Estudis Orientals del Caire; el Centre Ecumènic de Damasc; els centres editorials de Jerusalem, Milà i Madrid, amb l’edició de la revista Terra Santa en 6 idiomes, les publicacions científiques de l’Estudi Bíblic Franciscà; el Centre d’Informació Cristiana a Jerusalem i l’institut musical Magnificat: conservatori de música clàssica per a cristians, musulmans i jueus.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!