Col·lecta a favor de Terra Santa

El cardenal Leonardo Sandri, prefecte de la Congregació per a les Esglésies orientals, ha adreçat una carta a tots els bisbes del món de cara a la col·lecta a favor de les comunitats de fidels i els llocs de Terra Santa, que tradicionalment té lloc Divendres Sant.

El cardenal recorda el moment dramàtic que viu aquesta regió: “Actualment són milions les persones desallotjades que fugen de Síria i de l’Iraq, on el remor de les armes no calla i la via de la concòrdia i del diàleg sembla que està completament perduda i sembla que preval l’odi insensat de qui mata i la desesperació de qui ho ha perdut tot i ha estat expulsat de la seva terra.”

El purpurat considera que si als cristians de Terra Santa se’ls exhorta a resistir “tot el que sigui possible”, als fidels d’arreu del món se’ls demana “que estiguin atents amb tota sol·licitud a aquesta circumstància que aquells viuen”. Per això també parla d'”ecumenisme de sang” i recorda que la col·lecta d’enguany és “una ocasió preciosa per fer-nos pelegrins en la fe”.

Els territoris que es beneficien de l’ajuda provinent de la col·lecta són Jerusalem, Palestina, Israel, Jordània, Xipre, Síria, el Líban, Egipte, Etiòpia, Eritrea, Turquia, l’Iran i l’Iraq.

En un document preparat per la Custòdia de Terra Santa es detallen les obres fetes gràcies a la col·lecta del 2014. Els fons per a emergències es van distribuir sobretot a Síria i l’Iraq. Es van beneficiar també diferents projectes d’ajuda a les empreses artesanals a Jordània; consultoris familiars, reestructuració de cases i assistència mèdica a Betlem; construcció d’habitatges per a famílies pobres i parelles joves que volen quedar-se a Terra Santa.

La suma de la col·lecta també es va destinar a escoles, universitats i obres culturals com la Facultat de Ciències Bíbliques i d’Arqueologia de l’Studium Biblicum Franciscanum (italià) de Jerusalem i el Franciscan Media Center, així com a la manutenció i restauració dels Llocs Sants.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!