Centre escolta internacional a Montserrat

Aquest dissabte 22 de febrer, Minyons Escoltes i Guies de Catalunya inaugura el Montserrat International Scout Centre (MISC), un nou centre escolta internacional obert a joves membres del moviment escolta d’arreu del món que vulguin desenvolupar la seva dimensió espiritual, per tal d’enriquir la seva tasca com a educadors.

Les persones que s’hi allotgin hi desenvoluparan un programa de treball basat en uns materials d’inspiració cristiana oberts a tothom, creients i no creients, en contacte directe amb la natura i vivint el dia a dia de manera autogestionada, fidels al mètode escolta i guia.

El MISC és actualment l’únic centre escolta de tot el continent dedicat al treball de l’espiritualitat i vol esdevenir el centre escolta internacional de referència al sud d’Europa. Per aquest motiu s’ha creat el web www.misc.cat, properament disponible en quatre idiomes (català, castellà, anglès i francès), on s’ofereix tota la informació i a partir del dia de la inauguració es podran fer reserves.

El treball de l’espiritualitat és un dels tres pilars en què es fonamenta la proposta educativa de l’escoltisme i el guiatge, juntament amb el país i la persona. Minyons Escoltes i Guies de Catalunya aposta perquè l’escoltisme i el guiatge esdevinguin un espai de trobada, de diàleg i treball entre les diferents opcions i sensibilitats espirituals buscant el punt d’encontre i d’enriquiment amb les diferències. A més, essent fidels a l’origen cristià de l’entitat, el projecte vol facilitar l’acollida i la trobada de les persones que volen conèixer, viure, celebrar i aprofundir en aquesta proposta.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!