Pere Poveda

El proper dijous 11 de gener es donarà el tret de sortida a les celebracions del centenari de l’aprovació pontifícia de la Institució Teresiana. El primer acte de commemoració tindrà lloc a la basílica de la Mercè, que acollirà una eucaristia d’acció de gràcies a les 19h presidida pel bisbe auxiliar de Barcelona, David Abadías

100 anys de vida en el seguiment de Jesús

Com ha explicat la mateixa Institució, arrelada actualment en més de 31 països i cultures molt diverses arreu del món, els 100 anys de vida en el seguiment de Jesús i servei en la societat tenen els seus inicis en la tasca de Pere Poveda, que va iniciar l’obra de les Acadèmies a diverses localitats d’Espanya el 1911. Amb la creació d’aquestes primeres Acadèmies, Poveda va fundar l’Associació Internacional de Laics de l’Església Catòlica, unida pels valors de l’Evangeli i compromesa amb els drets dels més vulnerables. Tot i l’èxit dels seus projectes educatius i socials, no va ser fins al 1924 quan l’associació va obtenir finalment el reconeixement jurídic, eclesiàstic i civil, amb l’aprovació pontifícia a perpetuïtat com a Pia Unió de Fidels de caràcter universal. 

100 anys després, la Institució Teresiana commemora aquesta fita amb alegria, i amb l’objectiu de continuar vivint la “quotidianitat des de l’exigència vital i la motivació profunda, renovada, buscant sempre donar la millor resposta als signes dels temps en els reptes socials i eclesials”. 

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!