És habitual que per Sant Francesc de Sales, les diòcesis organitzin una missa i trobada d’amistat amb els periodistes i comunicadors. És el cas de Barcelona, de Girona o de Tarragona.

Així, en el cas de l’arquebisbat de Barcelona, el 24 de gener s’han aplegat un bon grup de periodistes a l’església de Sant Francesc de Sales per a l’Eucaristia presidida pel bisbe auxiliar Javier Vilanova i concelebrada per Mn. Ramon Corts, el rector, i pel capellà periodista Francesc Romeu. Assistien els diaques Ramon Ollé i Ignasi Miranda. En la missa s’han recordat els membres del Col·legi de Periodistes de Catalunya morts el darrer any.

En la seva homilia, el bisbe Vilanova s’ha referit a l’Evangeli del dia i al manament de Jesús de “mantingueu-vos en l’amor”. En aquest sentit, ha instat els periodistes a tenir cura d’aquest manament. També els ha convidat a posar sempre la persona al centre i vetllar per la seva dignitat.

La missa de Barcelona ha estat presidida pel bisbe Javier Vilanova. Foto: Agustí Codinach

Després de la missa, tots els assistents han pogut compartir un dinar a peu dret a les dependències del col·legi Maristes la Immaculada.

De la seva banda, l’Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona ha celebrat la festivitat amb una missa a l’església parroquial de Santa Susanna del Mercadal, que ha estat presidida per Mn. Carles Sánchez, el darrer prevere ordenat a la diòcesi i periodista exdelegat de Mitjans de Comunicació. Ha estat concelebrada per Mn. Miquel Ramió, rector de la parròquia, i per Mn. Jaume Julià, president del Capítol de la catedral.

En la seva homilia, Mn. Carles Sánchez ha fet memòria del bisbe Francesc, qui presidida habitualment aquesta celebració, i que precisament la de l’any passat va acabar sent una de les seves darreres aparicions públiques. També s’ha referit a la missió dels periodistes, tot resseguint la biografia del sant bisbe de Ginebra, així com el servei a la veritat que ha de definir l’activitat dels professionals de la comunicació. “Els periodistes han de ser creïbles, honestos i coherents“, ha assenyalat, tot recordant-los “la gran responsabilitat” que tenen: “les vostres informacions i opinions han d’il·luminar a partir de la veritat”. Així mateix, ha definit el veritable periodisme com una vocació, establint un seguit de paral·lelismes amb la del ministeri de capellà.

Els periodistes de Girona durant l’esmorzar compartit. Foto: Àngel Almazan

Tot seguit, l’Oficina de Comunicació ha ofert un esmorzar als professionals de la comunicació amb la participació de prop d’una trentena de periodistes provinents de diferents mitjans d’àmbit local i comarcal, responsables de comunicació d’institucions, entre d’altres.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!