Els Amics dels Goigs, associació fundada fa cent anys per Mn. Francesc Baldelló, ha gaudit tot celebrant l’efemèride a la parròquia de Sant Eugeni I Papa de Barcelona, on tenen la seu actual.

Diumenge passat, 26 de febrer, va tenir lloc un ofici, presidit per Mn. Sergi Gordo, bisbe auxiliar de Barcelona, acompanyat pel rector de la parròquia, Mn. Nino Rodríguez; el vicari episcopal, Mn. Enric Termes; Mn. Sebastià Codina, poeta dels goigs, i Mn. Santiago Cortès, arribat des de Mallorca, que ens va fer companyia durant tot el matí. Un sermó emocionant que difonia prou bé els goigs, la seva història i la seva realitat actual va ser escoltat amb admiració per parts dels nombrosos fidels i amics.

Un temple ple de gom a gom per presenciar, també, la donació de la insígnia honorífica atorgada a Mn. Codina per l’àngel dels presents, la neta del president de l’associació, Lluís Santasusagna. En acabar, els nous Goigs a llaor del primer centenari dels Amics dels Goigs van ser repartits a tots els assistents i un concert de l’Orfeó Laudate, de goigs, va ser seguit i cantat per tots, celebrants i fidels, fent cor comú. Un refrigeri de salutacions mútues i les fotografies testimonials van cloure un matí per a la història.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!