De l’1 al 30 de setembre s’està celebrant el XVIII Capítol General de la Companyia de Santa Teresa de Jesús a Tortosa, Tarragona. Cinquanta-nou germanes procedents d’Àfrica, Amèrica i Europa s’han trobat a la mateixa casa on reposen les restes del seu fundador, sant Enric d’Ossó.

El Capítol ha començat amb tres dies de recés, il·luminats per la Gna. Mariola López Villanueva, RSCJ. El dia 4 s’ha celebrat l’Eucaristia de l’Esperit Sant, presidida per Mons. Javier Vilanova, bisbe auxiliar de Barcelona.

La Gna. Asunción Codes, coordinadora general, en les paraules d’obertura del Capítol, ha convidat les germanes a viure aquest mes amb “actitud de discerniment per tal d’assolir, com a Companyia, la responsabilitat que neix de l’amor. Un amor gran a aquest món del que formem part i un amor gran a la Església i a la Companyia”.

La Gna. Teresa Maya, CCVI, ha acompanyat el Capítol com a assessora. Al llarg de les setmanes també hi han participat laics de la família teresiana que han viscut també aquest any precapitular. El jesuita Patxi Álvarez de los Mozos ha fet una reflexió sobre la realitat i situació global.

Durant el Capítol s’ha discernit l’opció capitular que orientarà l’horitzó de la congregació i l’elecció de la coordinadora general i les conselleres generals.

Durant els últims dotze anys, la Gna. Asunción Codes n’ha estat la coordinadora general. Ha dit a las germanes el següent: “Agraeixo de tot cor el gran bé que he rebut de totes vosaltres, germanes de la Companyia, en aquest servei que m’ha ensenyat a confiar, estimar i esperar, a agrair cada dia el miracle de la vida que va sorgint sense que sapiguem ben bé com.”

Les situacions viscudes durant el sexenni i el moment actual a molts països on es troba la Companyia presenten nombrosos reptes que s’acullen com una gran oportunitat.

 La Companyia de Santa Teresa de Jesús és una congregació de dret pontifici fundada por sant Enric d’Ossó el 1876. Actualment es troba present a vint-i-dos països.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!