Com és tradició cada 24 de gener, les diòcesis de Barcelona, Girona i Tarragona han celebrat amb els periodistes la solemnitat del seu patró, sant Francesc de Sales.

En el cas de Barcelona s’ha fet com cada any una missa a la mateixa església de Sant Francesc de Sales, que ha estat presidida pel bisbe auxiliar, Javier Vilanova, i concelebrada entre d’altres pel rector, Ramon Corts. En la missa s’han recordat els membres del Col·legi de Periodistes morts el darrer any. Després, tots els assistents han pogut compartir un dinar a peu dret a les dependències del col·legi Maristes la Immaculada.  

Foto Agustí Codinach

En l’homilia, el bisbe Javier ha tingut paraules de gratitud per la tasca dels periodistes, i els ha animat a “comunicar des de la fidelitat, la lleialtat, el rigor i la veritat”. També ha destacat que la notícia sempre ha d’anar acompanyada de la bondat, amb l’objectiu d’ajudar les persones a tenir criteri i opinió. Molt a l’inrevés de les mentides i confusions que de vegades circulen per les xarxes socials.

El bisbe auxiliar de Barcelona ha tingut un record particular pels mitjans propis de l’Església, que informen dels brots verds: “Agraïm el ressò que us feu d’aquesta vida que hi ha en l’Església, que sempre treballa pel bé de la societat. Això és notícia i ens agradaria que els mitjans generals també informessin que enmig de la secularització hi ha molts cristians que treballen”.

Finalment, Vilanova ha destacat que “la millor manera de comunicar és parlar al cor, com feien els apòstols i els sants. No totes les notícies són bones però segons com les presentem seran bones per al cor de la persona”.

JAVIER VILANOVA

“La millor manera de comunicar és parlar al cor, com feien els apòstols i els sants”

El bisbe Javier conversant amb membres de l’Oficina de Comunicació de Barcelona. Foto: Agustí Codinach

Fill d’una família noble de Savoia, sant Francesc de Sales (1567-1622) va estudiar dret i teologia a Pàdua. Després d’un temps exercint d’advocat va sentir la crida al sacerdoci, va rebre l’ordenació i va ser enviat a Ginebra, feu dels protestants calvinistes. La predicació que hi va dur a terme, juntament amb les nombroses obres apologètiques que va escriure, va aconseguir fer tornar molts dels seus habitants al catolicisme. Juntament amb santa Joana de Chantal va fundar l’orde femení de la Visitació. 

Canonitzat el 1665 per Alexandre VII és Doctor de l’Església i patró dels escriptors i periodistes.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!