universitat abat oliba

La Càtedra UNESCO en Pau, Solidaritat i Diàleg Intercultural de la Universitat Abat Oliba CEU (UAO CEU) prorrogarà les seves activitats fins a, almenys, el 30 de juny del 2025. Recentment, la Unesco ha notificat a la universitat la renovació de la Càtedra, que porta el segell d’aquesta organització de les Nacions Unides.

El 2017, la UAO CEU va obtenir de la Unesco l’aprovació per a la constitució d’aquesta càtedra. La renovació permetrà estendre uns anys més els seus treballs, que s’orienten al desenvolupament de projectes d’investigació i divulgació.

La càtedra continuarà emmarcant-se dins del Programa University Twinning and Networking Scheme (UNITWIN), que és un instrument impulsat des de fa 25 anys per la Unesco per crear xarxes interuniversitàries que intercanvien coneixements i reflexions en benefici de la cooperació i la solidaritat entre diferents parts del món.

Al capdavant de la càtedra continuarà la Dra. Carmen Parra, professora de Dret Internacional de la UAO CEU.

Entre els projectes i iniciatives que durant aquests anys ha desenvolupat la Càtedra Unesco en Pau, Solidaritat i Diàleg Intercultural destaca la publicació del llibre El llarg camí a la Pau. Cap a una cultura de prevenció. Aquesta obra recull el primer estudi de la contribució a la cultura preventiva de pau de les institucions de les Nacions Unides en conjunt.

En el marc de la Càtedra, des del 2017 s’han promogut diverses activitats alineades amb el propòsit de promoure una cultura de pau integral: les jornades anuals sobre els drets de la infància, les jornades sobre cultura de defensa, les jornades sobre responsabilitat social empresarial o els cursos sobre drets humans i pau celebrats a la seu a Ginebra de les Nacions Unides.

Així mateix, ha col·laborat amb institucions públiques. Per exemple, en el context de la modificació de la legislació catalana sobre discapacitat, la Càtedra va rebre l’encàrrec per part de la Direcció General de Dret, Entitats Jurídiques i Mediació de la Generalitat de Catalunya de realitzar un informe sobre l’opinió de les entitats tutelars.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!