De vegades, passa. I amb freqüència. Sobretot, en el camp de la informació. Oferim les notícies, però no porten totes les dades. O només la meitat. En una de les meves columnes, parlava de la Cartoixa de Jerez de la Frontera indicant la marxa de la comunitat religiosa de les Germanes de Betlem, i afegint el seu “tancament”. La “marxa” era la notícia, però no el “tancament”. Agraeixo a Jesús Bazán, delegat de Mitjans de Comunicació d’Asidonia-Jerez, la seva puntualització: “Només s’ha produït la marxa de les Germanes de Betlem, però l’activitat pastoral i de culte del monestir segueix endavant. És més, durant aquesta Setmana Santa s’hi han celebrat les diferents celebracions litúrgiques pròpies dels dies sants. Aquí li deixo”, ens deia a la nota, “la publicació del decret on es fa públic el nomenament de l’equip diocesà, que ja s’encarrega de la gestió de la Cartoixa de Jerez”. Gràcies, Jesús Bazán. I no només per haver completat adequadament la notícia que jo comentava, sinó per establir entre nosaltres, els informadors religiosos, una comunicació cordial i fraterna.

Al llarg dels meus 33 anys com a delegat de Mitjans de Comunicació a la diòcesi de Còrdova vaig sentir dir a l’aleshores president de la Comissió de Mitjans de la Conferència Episcopal, Mons. Antonio Montero, que calia “accentuar amb força la comunicació dels comunicadors”. No podia ser menys en plena Pasqua i amb l’ambient joiós de la resurrecció, rebre les línies de la delegació de Mitjans d’Asidonia-Jerez.

He recordat el suggeriment de Mons. Antonio després de llegir la frase de José Luis Martín Descalzo, referint-se al clergat: “Ja ni ens estimem ni ens odiem, ens desinteressem esborronadorament.” Seria una pena que encara tingués ressò de veritat. Lliçó apresa i practicada, estimats companys de Jerez.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!