El beat Carlo Acutis (1991-2006) serà canonitzat pel papa Francesc. La notícia s’ha conegut aquest dijous 23 de maig, després de l’audiència entre el Pontífex i Marcello Semeraro, prefecte del Dicasteri per a les Causes dels Sants. Durant la reunió, el Papa ha reconegut i autoritzat el segon miracle atribuït al beat italià, una decisió que permetrà que el beat sigui canonitzat en els propers mesos.

Tal com vam explicar a Catalunya Cristiana amb motiu de l’estrena de la pel·lícula documental El latido del cielo, que repassa la vida de Carlo Acutis, aquest jove va morir el 2006 quan només tenia 15 anys. És conegut arreu del món per ser un “apòstol de l’Eucaristia”, ja que va dedicar la major part de la seva vida a investigar els miracles eucarístics d’altres sants. Com explica la pel·lícula, el seu objectiu era que tothom pogués estimar Déu i que la gent comprengués que “l’Eucaristia és el més increïble que hi ha al món”. El jove va morir després de ser diagnosticat amb leucèmia de tipus M3.

Els miracles de Carlo Acutis

El primer miracle que se li va atribuir va ser la curació d’un nen brasiler, que després de patir una malformació congènita del pàncrees es va curar en ser beneït amb una relíquia de Carlo, el 12 d’octubre del 2010, el mateix dia que va morir el beat. El segon miracle, que permetrà que sigui canonitzat, va tenir lloc el 2022 en un hospital. Una mare que tenia la seva filla amb un trauma cerebral, va deixar una carta al costat de la tomba del beat, demanant-li ajuda. Dos mesos després, la nena estava plenament recuperada.

El Papa ja ha convocat un Consistori en el qual s’anunciarà la data exacta de la seva canonització, que es farà juntament amb la de tres beats més, Giuseppe Allamano, Elena Guerra, i la canadenca Marie-Léonie Paradis.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!