El prefecte del Dicasteri per a la Caritat del Vaticà, el cardenal Konrad Krajewski, ha inaugurat dues “Bugaderies del papa Francesc”, destinades a persones sense llar, que comptaran, a més, amb una zona de dutxes per a la higiene personal.

“Quan ajudem els més pobres i vulnerables, som veritablement cristians, perquè som el mitjà perquè es faci realitat l’Evangeli. Aquesta iniciativa, que es repeteix en el temps, és per a mi motiu d’alegria, perquè és una altra oportunitat de ser a prop de la humanitat ferida, una forma de manifestar la presència i la proximitat de Déu amb els últims”, ha dit el cardenal.

Les instal·lacions van començar l’activitat dijous 2 de novembre a Torí: a la parròquia de San Giorgio Martire i a la Casa de l’Amistat del Centre La Sosta.

Aquesta iniciativa, que compta amb el suport del Dicasteri per al Servei Caritatiu i que va ser proposta per l’empresa Procter & Gamble, té la col·laboració de l’empresa Haier Europe i serà administrada per la Comunitat de Sant’Egidio a Torí.

Diferents empreses del sector de la higiene facilitaran els productes adients per al rentat i l’assecat de la roba, els abrics i les mantes, a més dels elements per a la higiene personal.

“L’olor de la roba neta és l’olor de casa, l’olor de la família, i és una nota d’estimació i calidesa que tots necessitem”, ha dit la presidenta de la Comunitat de Sant’Egidio al Piemont, Daniela Sironi, que considera que l’obertura d’aquestes instal·lacions és “com l’estimació del Papa que arriba en un moment de gran dificultat”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!