La xarxa confederal de Càritas va rebre el 2022 més de 24,4 milions d’euros de l’assignació tributària. Aquests fons es van destinar a diferents programes relacionats amb l’acompanyament de persones i famílies en situació de vulnerabilitat.

Entre els projectes destaquen els d’acollida i assistència, família, infància i joventut, gent gran, persones en situació de sense llar i habitatge

Com explica Eduardo López, de l’equip de Sensibilització i Comunicació a Càritas espanyola, “la solidaritat dels contribuents espanyols a través de les caselles de l’assignació tributària permet Càritas posar en marxa cada any centenars de projectes socials”.

Marcar la “X” de l’Església i la de Fins Socials “no suposa pagar més ni que et tornin de menys en el resultat de la declaració”, afegeix.

L’any passat, el 53% de les persones contribuents van marcar la casella solidària de la renda, superant els 11,7 milions de persones. Però encara hi ha un 47% que no ho fan perquè marquen només la casella de l’Església o perquè no en marquen cap.

Amb motiu de l’inici de la campanya de la Renda 2023 i amb l’objectiu de poder continuar impulsant una societat més justa, inclusiva i igualitària, Càritas ha llançat la iniciativa “No costa gents ajudar X dos” per convidar la societat a marcar les dues caselles.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!