Càritas Ucraïna reforça la seva presència en tot el país per ajudar els desplaçats

Càritas Ucraïna ha reforçat la seva presència en tot el país per poder ajudar tots els desplaçats que s’han trobat afectats pel conflicte amb Rússia. Ja són més de 190.000 els desplaçats interns i 207.000 les persones que han buscat refugi Rússia. L’impacte d’aquest conflicte, que ja fa més de 10 mesos que dura, afecta especialment la població civil. Han perdut la vida gairebé 2.500 persones i unes 6.000 han resultat ferides.

Càritas Ucraïna ha reforçat els seus programes d’ajuda per arribar a la població afectada pel conflicte. La prioritat s’ha centrat en les víctimes que arriben a la part occidental del país i totes aquelles persones que segueixen vivient a la part oriental. Amb aquest objectiu, han obert una oficina a Járkov, a l’est del país, per poder disposar d’informació directa sobre la situació en la zona.

Càritas Espanyola ha col·laborat amb els programes de Càritas Ucraïna amb una aportació de 50.000€. Actualment, Càritas Ucraïna desenvolupa accions estratègiques com: ajuda psicològica i repartiment de material per tots aquells qui són més vulnerables i faciliten l”aigua potable en aquelles ciutats on les bombes han destrossat les infraestructures. Aquest setembre començaran un programa de rehabilitació d’habitatges. A més, han obert un programa d’ajuda per totes aquelles persones que s’han refugiat a l’occident del país distribuint aliments, articles d’higiene, refugi o transport.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!