Càritas Terrassa es posa en marxa

Quan fa deu anys de la creació del bisbat de Terrassa la diòcesi del Vallès ha presentat oficialment la seva nova Càritas diocesana. L’acte de presentació va tenir lloc el dijous 24 d’abril a la ciutat de Terrassa, amb la presència de Mons. Josep Àngel Saiz Meneses. El bisbe va recordar que “Càritas és la manifestació de l’amor de Déu” i que en la crisi econòmica en què viu la nostra societat des de fa anys “l’Església ha de fer-se pobra entre els pobres”.

El director general de Càritas Terrassa, Salvador Obiols, va informar de les tendències generals en l’atenció social els darrers anys i va afirmar que per culpa del deteriorament econòmic la desigualtat no ha parat de créixer. La gravetat de la situació s’ha traduït en un augment constant de l’activitat de Càritas diocesana, que només des de l’any passat ja ha atès més de 70.000 persones. Obiols va reclamar un model econòmic nou “que posi les persones al centre, que posi l’economia al servei de les persones i no a l’inrevés”.

Al seu torn, Pilar Taché, secretària general de Càritas Terrassa, va donar a conèixer les dades concretes de l’activitat de Càritas. Taché va informar que la persistència de la crisi i l’atur ha fet que no només creixi el nombre de persones ateses, sinó que també s’hagi multiplicat el nombre d’ajudes econòmiques directes, que l’any passat van arribar als 681.000 euros. La secretària general va concloure amb una crida a reforçar el compromís amb els més pobres.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!