Càritas presenta el projecte "Feina amb Cor"

Càritas diocesana de Barcelona ha fet un pas més en l´àmbit de l´ocupació per tal de donar resposta a l´augment del nombre de persones que recorren a l´entitat perquè no tenen feina ni recursos. Per això acaba de posar en marxa el projecte Feina amb Cor.Com ha explicat Jordi Roglà, director de Càritas diocesana de Barcelona, “més enllà de les xifres que parlen de l´atur al nostre país, ens preocupa el patiment humà de les persones”.

Perdre la feina i no tenir perspectives laborals aboca les persones a l´exclusió social i esdevé un factor important per al deteriorament de la seva salut, assenyala Càritas. Orientació i formació són les bases de l´acompanyament que Càritas posa a l´abast de les persones per ajudar-les a trobar feina.

El projecte Feina amb Cor es caracteritza pel treball en xarxa amb empreses i entitats per poder arribar a més persones i millorar la qualitat de l´acompanyament en els processos laborals.

Càritas també ha engegat el Servei d´Acompanyament a l´Ocupació, dins del marc del projecte Feina amb Cor, i pretén atendre entre 1.000 i 2.000 persones en dos anys.

Gràcies a aquest servei, es guiarà i s’assessorarà les persones de forma personalitzada perquè puguin aconseguir un contracte de treball, el puguin mantenir i perquè si han de tornar a buscar feina puguin fer-ho de manera autònoma. Les persones a les quals s´adreça aquest servei tenen aquest perfil: porten més d´un any a l´atur, tenen familiars al seu càrrec i han esgotat, o estan a punt de fer-ho, la prestació per desocupació.

Les persones interessades en aquest servei poden adreçar-s´hi trucant al telèfon 931 149 047.

Segons dades dels fluxos del mercat de treball de l´Institut Nacional d´Estadística, el 10% de les persones amb baixa qualificació i que porten més d´un any a l´atur troben feina. Actualment, Càritas ha aconseguit que aquest percentatge sigui d´un 15%. Amb el nou servei d´acompanyament es preveu arribar fins al 20 o el 25%.

Com ha assenyalat el delegat episcopal de Càritas, Salvador Bacardit, cercar respostes efectives a aquest drama social és una qüestió de “justícia social”.

Per a més informació, cliqueu aquí.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!