Càritas Jerusalem reclama als israelians i palestins  frenar la violència

En una nota que Càritas Jerusalem ha enviat a totes les Càritas de la xarxa internacional, condemna «la violència i el vessament de sang contra les víctimes innocents, especialment contra les dones i els nens», i recorda que «tot ésser humà té dret a viure en pau i sense temor». En aquesta nota llança una crida «als israelians i palestins a frenar aquest vessament inútil de sang i esforçar-se per la pau». També recorda la situació dramàtica que està vivint Gaza a causa de les tres guerres que ha patit en vuit anys, que es tradueixen en constants talls d’energia i d’aigua potable, i una gran xifra de parats. «Aquesta guerra complicarà les vides que ja són misarables per sí soles, i augmentarà el seu patiment… Si us plau, no podem deixar que ells, que ja han pagat un preu excessivament alt, segueixin pagant més», afegeix el comunicat.

Suspenció de les activitats a Gaza

Càritas Jerusalem ha paralitzat totes les seves activitats a la Franja. En aquest moment no poden funcionar plenament perquè, a causa de l’operació Marge Protector, els bombardejos s’han intensificat i han conduit a una situació d’alt risc per a les vides del personal mèdic.
Tot i que s’han hagut de tancat instal·lacions sanitàries, com una clínica mòbil o un centre de salut, Càritas Jerusalem fa tot el possible per poder seguir ajudant els ciutadans de Gaza.

El camí cap a la pau passa per la justícia

Càritas Jerusalem recorda que «tots tenim el deure urgent de salvar les seves vides, sobretot les dels civils, les dones i els nens que moren cada dia». També reconeix «el dret que té Israel a viure en pau i els seus ciutadans a viure amb seguretat perquè estan vivint amb por constant».
«El camí més curt cap a la pau i la seguretat per la justícia i la resolució d’aquest conflicte, passa per donar a la població palestina la llibertat de viure a la seva terra i per l’obertura de Gaza al món”, conclou el comunicat.


L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!