Càritas internacional

Càritas internacional “dóna suport i solidaritat” a l’Església de l’Iraq. Així ho expressa en una carta del president de Càritas internacional, el cardenal Oscar Rodríguez Maradiaga, enviada al patriarca catòlic caldeu, Mons. Louis Raphael Sako, i al president de Càritas Iraq, Mons. Shleimon Warduni.

El cardenal Rodríguez reitera l’ajuda de Càritas per “alleujar el patiment, donar aliment i sostre, i curar dels traumes soferts“. La carta expressa la preocupació per la situació dels cristians, els yazidís i altres minories obligades a fugir per la ferocitat dels jihadistes. També per “les conseqüències que aquesta onada de violència podria tenir sobre el diàleg entre l’islam i el cristianisme i sobre la coexistència pacífica desitjada i apreciada per la majoria de musulmans i els cristians al Pròxim Orient i a tot arreu”.

La carta elogia “el coratge i la fermesa demostrada per l’Església iraquiana“. El purpurat aprofita per adreçar-se als militants de l’Estat Islàmic i els demana que “aturir l’atrocitat i treballin per a la construcció de societats en les quals tots els éssers humans, que pertanyin a comunitats minoritàries o no, puguin viure en pau”.

Finalment fa una crida a la comunitat internacional perquè es garanteixi la seguretat de les persones, que es retorni l’estat de dret i s’aturi el subministrament d’armes a qui comet aquests crims contra la vida i la dignitat humana.

Per llegir la carta, en anglès, podeu clicar aquí.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!