Càritas incrementarà el seu treball al Pròxim Orient

Càritas té el propòsit d’intensificar el seu treball a Síria, l’Iraq i tot el Pròxim Orient el 2015, mentre el conflicte a Síria entra en el seu cinquè any sense solució en l’horitzó.

El president de Càritas Síria, el bisbe d’Alep, Antoine Audo, ha dit que l’any passat havia estat “el més dur de tots”. I ha recordat que és molt possible que la tragèdia humanitària que s’estén a tota la regió es deteriori aquest any perquè no hi ha una iniciativa de pau sobre la taula i els programes d’ajuda s’estan retallant.

“La meitat dels habitants de Síria són desplaçats interns o refugiats. El 80% de la població activa no treballa. Els rics han marxat, la classe mitjana ha esdevingut pobra i els pobres ara viuen en la misèria“, denuncia el prelat.

La violència ha provocat que 12,2 milions de sirians necessitin ajuda; 7,6 milions han estat obligats a deixar casa seva i han esdevingut desplaçats interns, i 3,8 milions viuen com a refugiats a països veïns. El conflicte s’ha estès a tota la regió, especialment a l’Iraq, on dos milions de persones van haver de fugir l’any passat.

“Ja n’hi ha prou!”, es lamenta Mons. Audo, “hi ha molta tristesa a Síria pel que ha passat. Per a mi, és difícil pensar en esperança per al futur de la propera generació de sirians”.

La greu escassedat de fons implica que els sirians depenen de l’ajuda i es troben que molts cops hi ha retallades en l’ajuda alimentària. Segons Càritas, la comunitat internacional ha de subministrar recursos addicionals perquè els organismes d’ajuda puguin cobrir les necessitats bàsiques de la població afectada i dels qui han fugit del país.

Càritas ha desenvolupat plans per ampliar encara més la resposta humanitària si s’aconsegueixen els fons. El 2014 la resposta humanitària de Càritas a Síria, l’Iraq i els països veïns ha estat l’esforç combinat de 55 organitzacions.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!